• Satılık!
  • -30%
Erdem Yayınları Sanat Gezileri Dizisi (5 Kitap)

Erdem Yayınları Sanat Gezileri Dizisi (5 Kitap)

Yayınevi: Erdem Yayınları
Yazar: Komisyon
ISBN: 8680628431060
Ebat: 16 x 23 cm
Sayfa: Her Biri 40 Sayfa

105,00₺ 150,00₺ -30%
Vergi dahil

 

Erdem Yayınları Sanat Gezileri Dizisi (5 Kitap)

Sanatsal aktiviteler; çocukların yaratıcılığını artırmak, estetik zevk ve duyuşlarını geliştirmek, özgün düşünce becerisi kazanmalarını sağlamak, sosyal, duygusal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamak gibi pek çok önemli özelliğe sahiptir. Erdem Yayınları, çocukların sanatla kuracağı ilişkide sanatı ve sanat dallarını bilmenin öneminden yola çıkarak “Sanat Gezileri” serisini hazırladı. Ayrıca günümüz çocuğunun geçmişe ait kültürel değerlerle arasındaki mesafenin büyümesinden hareketle geleneksel sanat dalları mızın tanıtımını içeren seriye öncelik verildi.“Sanat Gezileri” serisi, Ahmet adlı bir çocuğun ailesi rehberliğinde alanının üstadı olan sanatçılara yaptığı gezilerden oluşuyor. Her gezi, çocuğa uygun bir üslupla ele alınan kısa öyküler şeklinde anlatılıyor.

“Sanat Gezileri” serisinde geleneksel sanatlarımızdan ebru Hikmet Barutçugil’in, hat Faruk Eratlı’nın, minyatür Nilgün Gencer’in, katı’ Dürdane Ünver’in, tezhip Münevver Üçer’in tanıtımıyla anlatılıyor. Çocuklarda hem geleneksel sanatlara hem de alanında üstat kabul edilen kişilere dair bir farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Ayrıca öykülerin sonunda sanatçıların kısa biyografilerine, sanat çalışmalarından örneklere ve ilgili sanatın yapımında kullanılan malzemelere yer verilerek zengin bir içerik oluşturuluyor.

“Sanat Gezileri” serisinde Serap Mamati Eratlı’nın neşeli anlatımına, Saadet Ceylan’ın rengârenk resimleri eşlik ediyor.

Serinin Kitapları



1. Ebru Diyarına Yolculuk (ebru)
2. Harflerin Dünyası (hat)
3. Hayallerin Resmi (minyatür)
4. Kâğıttan Şaheserler (katı’)
5. Solmayan Laleler (tezhip)

Örnek Sayfalar;

No reviews

Bu ürünü alan alıcılar ayrıca şunları da aldılar:

Listeye Eklendi