• -35%
ODTÜ Çocuklar İçin Akıllı Cihaz Tasarımı

ODTÜ Yayıncılık Çocuklar İçin Akıllı Cihaz Tasarımı

Yayınevi: ODTÜ Yayınları
Yazar: Prof. Dr. Selçuk Özdemir - Dr. Fatma Keskinkılıç
ISBN: 9786059856973
Sayfa: 104
Boyut: 22 x 26 mm
Kağıt: Kuşe Kağıt
Kapak: Karton
Baskı: Nisan 2019

 

ODTÜ Yayınları Çocuklar İçin Akıllı Cihaz Tasarımı

"Bu çağda ilerlemenin yolu, yaptığımız her işe akıl ve tasarım katmaktan geçiyor. Duble yollar, milli otomobiller, dev havalimanları yaparak zenginleşme devri geride kaldı. Yenyeni bir yarış başlıyor. Selçuk Hoca yaptıklarıyla, yazdıklarıyla çocuklarımızı o yarışa hazırlıyor."

Selçuk R. Şirin - Ph. D

Professor - New York University

Bu kitap sayesinde;

Akıllı cihazların nasıl tasarlandığını, Sensörlerin nasıl çalıştığını,  Bu cihazların nasıl programlandığı hakkında bir fikre sahip olacaksınız.

Kitapta anlatılan örnekleri yaparak gerçek hayatta kullandığınız birçok akıllı cihazın çalışma mantığını anlayacak, akıllı cihazların etrafını algılamasını sağlayan sensörlerle çalışacak, sensörlerden gelen veriyi Scratch for Arduino yazılımında yazdığınız kodlar ile yorumlayacak, ardından Arduino üzerinde kurduğunuz devrede veya ekranda hazırlayacağınız simülasyonla tepki vermesini sağlayacaksınız. Yani kendi küçük akıllı cihazlarınızı tasarlayabileceksiniz.

Bu kitap; sensörlerle çevreden gelen verileri alığ yorumlayarak tepki veren cihazların geliştirmesiyle ilgili bilmeniz gereken alt seviyede bilgileri içermekte olup kitabı anlayarak takip ettiğinizde giriş hedeflerini kazanıma dönüştürecek, bu işin alfabesini öğrenmiş olacaksınız. Edindiğiniz bilgileri geliştirerek daha üst hedeflere yönelecek ve üst seviyede projeler üretebileceksiniz.

İçindekiler;

Bölüm 1: Elektirikle İlgili Temel Kavramlar

Bölüm 2: Nelere İhtiyacımız Var

Bölüm 3: İlk Projemizi Yapalım

Bölüm 4: Led Yakma

Bölüm 5: Işık Sensörü (LDR)

Bölüm 6: Sıcaklık Sensörü

Bölüm 7: Potansiyometre

Bölüm 8: Push Buton

Bölüm 9: DC Motor

Bölüm 10: Yedi Bölümlü Gösterge (7 Segment Display)

No reviews

Bu ürünü alan alıcılar ayrıca şunları da aldılar:

Listeye Eklendi